O asociaci

Záleží nám na místech, kde žijeme. Jsme starostové, primátoři, členové městských zastupitelstev, ale i občané, kteří chtějí zlepšovat prostředí ve svých městech. Víme, že jízdní kola sem patří stejně jako veřejná doprava, pěší a automobily. Chceme budovat integrovanou dopravu, ne rozdělovat obyvatele na cyklisty a řidiče. Podílíme se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření týkajících se oblasti městské mobility, chceme být partneři pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci.

Asociace měst pro cyklisty je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, založenou jako zájmové sdružení právnických osob. Členy Asociace jsou obce, měst, svazky a neziskové organizace. Činnost Asociace je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům spojených s městskou mobilitou a otázkami dopravy.

Members of the Association

The members of the Association:

Cities: Brno, Břeclav, České Budějovice, Česká Lípa, Děčín, Dvůr Králové, Frýdek Místek, Hodonín, Hradec Králové, Chrudim, Jičín, Jihlava, Kadaň, Karlovy Vary, Klatovy, Kopřivnice, Krnov, Kroměříž, Lysá nad Labem, Mikulov, Mladá Boleslav, Moravská Třebová, Most, Napajedla, Neratovice, Nové Město nad Metují, Novy Jičín, Olomouc, Opava, Oslavany, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Praha, Praha 5, Praha 7, Praha-Libuš, Praha 14, Praha 20, Praha-Libuš, Praha 19 – Kbely, Písek, Přerov, Ralsko, Svazek obcí Domažlicka, Šternberk, Šumperk, Tábor, Tišnov, Třinec, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Uničov, Valašské Meziříčí, Veselí nad Lužnicí, Vsetín, Zlín, Znojmo,

Regions: Usti Region

Other – NGOs, clubs, associations, unions and initiatives: Czech Parking Association, Road Safety Team, Union of Public Transport Users, Partnership Foundation (Nadace Partnerstvi), CykloBudejovice CA, Ostravou na kole CA, Olomoucti kolari CA, Labska stezka CA, Cykloklub Kucera CA; NaKole CA. Initiatives: Opavou na kole, Plzen na kole, CykloZlin

Web je realizován v rámci projektu Central MeetBike prostřednictvím programu CentralEurope,
který je spolufinancován ERDF.